Треньорът на Айнтрахт бил на проби в Левски

IMG_0844

Настоящият треньор на Айнтрахт Франкфурт Дино Топмьолер е бил на проби в Левски през лятото на 2005 година. Тогава на 24 години той пристига в края на август, за да бъде тестван от „сините“.

При пристигането си в София той коментира, че връзката му с българския клуб е била направена от неговия мениджър, който се е свързал с футболиста на „сините“ по това време Даниел Боримиров.

Преди това Топмьолер е бил съотборник на юношата на Левски Цветомир Чипев във втородивизионния Ерцгебирге Ауе.

В треньорската си кариера Дино Топмьолер е бил асистент в РБ Лайпциг през сезон 2020/21 и в Байерн Мюнхен от 2021 до 2023 година.

Бил е треньор в Оберлигата на Меринг, а след това в Люксембург е водил тимовете на Хам Бенфика от 2014 до 2016 година и на Дюделанж от 2016 до 2019 година. Също така е бил начело на белгийския Виртон през 2019 година, където се задържа за кратко време.

На практика Айнтрахт Франкфурт е първото по-сериозно предизвикателство в треньорската кариера на Дино Топмьолер. Това лято той замени на поста Оливер Гласнер.

Баща на Дино Топмьолер е легендарният треньор Клаус Топмьолер.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ