Мичели: Момичетата се бориха и никога не се отказват

България - Италия, Волейбол, Жени, Лоренцо Мичели

Лоренцо Мичели беше повече от щастлив след победата с 3:1 над Хърватия на Европейското първенство.

Синьор Мичели, поздравления за победата над Хърватия! Спечелихме на няколко километра от родния ви дом. Как се чувствате?

Чувствам се горд, защото видях как нашите момичета изстрадаха победата на корта. Имахме трудности. Всички, които влязоха от пейката, дадоха своя голям принос. Не започнахме добре втория сет, но променихме ситуацията. В третия също имахме проблеми. Волейболът е колективен спорт. А в този мач видяхме колко сплотена група е българският отбор. Бориха се заедно и никога не се предадоха. Затова и аз, и всички българи трябва да са горди от тях след този мач.

Колко различен беше сегашният мач срещу Хърватия в сравнение с онзи в Лигата на нациите?

Различен беше. Системата на игра беше друга. Нашата проработи. Хърватите бяха с няколко промени в състава. Те изиграха само една контрола и беше трудно да разберем как ще изглеждат. С течението на мача разбирахме как да правим по-малко грешки. Нашият отбор игра по-силен волейбол. През първия гейм направихме доста грешки, някои повторихме във втория. Но като цяло по-силните бяхме ние. Лигата на нациите е друг турнир, различно напрежение. Мачът с Хърватия там беше много, много важен. Радвам се, че спечелихме и тогава, и сега.

Радостина Маринова беше господарят на корта…

Да, но аз гледам как целият отбор работи. Радостина е нашият нападател. Тя си вършеше работата. А тя също е и начален удар, и защита. В тези компоненти Маринова беше също така добра.

Утре България ще играе с Босна и Херцеговина. Този тим победи Швейцария с 3:2. Какво мислите за втората среща?

Босна и Херцеговина е сред най-добрите в групата ни. Разбира се, не визирам Италия. Предстои ни още една голяма битка.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ