Мила Пашкулева: По-подготвени сме, отколкото в Лигата на нациите

7 Dni Sport15.08.2023
Волейбол, България, Жени, Национален отбор

Мила Пашкулева е една от големите надежди на българския волейбол. 19-годишната състезателка на Марица е титуляр на поста либеро в националния отбор. Утре Пашкулева и отборът ни започва Европейското първенство с мач срещу Хърватия. Двубоят е от 22 ч в „Арена ди Монца“.

Ден преди срещата Пашкулева даде интервю за официалния сайт на БФ Волейбол.

– Здравей, Мила! Остава един ден до началото на Европейското първенство. Първият ни мач беше срещу Хърватия, както и в Лигата на нациите. Каква е разликата между двубоя сега и онзи в Япония, когато спечелихме с 3:0?

– Сега се чувстваме по-подготвени. Знаем, че в хърватския отбор липсват няколко основни състезателки. Това е добре за нас. Надявам се, че ще излезем с победа от мача. Няма по-добро начало на един турнир.

– Какво помниш от мача в Нагоя преди два месеца?

– За мен е незабравим. В него и нашият капитан Мирослава Паскова беше с нас. За съжаление се контузи точно тогава. Сега обаче тя пак е тук. Хъсът на Мира помага много на отбора. Така беше и на предишния мач в Нагоя. Сега ще е по същият начин.

– Какво мислиш за групата ни на Европейското първенство?

– Доста добра е. Гледах и другите групи. От цялото Европейско първенство няма по подходяща. Мисля, че ще излезем с победи. Трудният съперник е Италия. Надявам се и срещу домакините, които са световна сила, да се представим добре.

– Каква е атмосферата в отбора?

– Определено е страхотна. Никога не съм се чувствала толкова добре. Подкрепяме се непръснато и даже извън залата сме постоянно заедно.

– Показа отлични игри в Лигата на нациите. На какво се дължи израстването в играта ти?

– Много хъс и желание. Във всеки момент си казвам, че това е моето нещо и трябва да го направя по най-добрия начин.

– По колко часа на ден мислиш за волейбол?

– Честно казано – непрекъснато!


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ