Една от звездите на Бразилия отпадна за битките в Русе, лекарите на клуба му го спряха

7 Dni Sport14.08.2018
1

Посрещачът на „селесао“ Рикардо Лукарели няма да бъде част от състава на тима за Световното първенство в България и Италия от 9 до 30 септември. Новината бе потвърдена официално снощи – в блога на бразилския журналист Даниел Бортолето, след втората среща между треньорския щаб и ръководството на Фунвик Таубате – клубния отбор на аса.

Според изявлението на бразилската федерация играчът е повикан на подготовката в Сакуарема, но е отказал под предлог, че все още не е готов: „Има малко време до Световното първенство, а аз все още не се чувствам на подходящо ниво, за да помогна на „селесао“ в надпреварата“, заявил Лукарели.

Припомняме ви, че волейболистът в последните месеци страдаше от контузия на Ахилесовото сухожилие и претърпя операция. Преди месец се заговори, че 26-годишният състезател ще се върне в игра, но мнението на лекарите на Таубате се оказа ключово за решението му.

Следващата седмица „кариоките“ ще изиграят три контроли с Холандия – на 18, 20 и 22 август.

Бразилия стартира на 12 септември срещу Египет в Русе в мач от група В. Останалите опоненти на „селесао“ са Канада, Франция, Китай и Холандия.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ