Новият голов хищник на Левски – трансфериран на „Герена“ на 11 години от Русе

7 Dni Sport14.08.2023
левски - ботев врца, преслав бачев
Снощи Преслав Бачев измъкна Левски от трудна ситуация и донесе трите точки на „сините“ в домакинството на Ботев Враца с гол в края на мача. 17-годишният нападател отдавна е смятан за един от най-големите таланти в школата на „Герена“, но от вчера той вече има място и в сърцата на феновете. За него това бе втори мач в efbet Лига за сезона (влезе и срещу Ботев Пд), а през миналия шампионат записа участия в още две срещи.
Бачев е от Русе, където прохожда в частната школа на местния Аристон. Качествата му бързо са забелязани от Дунав, който привлича таланта. Но и там не се задържа дълго, тъй като още 11-годишен е харесан от скаутите на Левски и се мести в София.
В играта на Преслав Бачев трудно може да се открият слабости, освен липсата на опит. Притежава отлична бързина, силен е и с двата крака, а пред противниковата врата е истински хищник. Интелектът му пък винаги му помага да е с едни гърди пред останалите.
Миналия сезон изигра 11 мача (5 като титуляр) за дублиращия тим на Левски, в които вкара пет гола. През сезон 2021/22 пък завърши с впечатляващите 19 попадения в Елитната юношеска група до 17 г. Година по-рано вкара 17 гола при 15-годишните. Тези цифри показват, че Левски може би най-сетне е намерил своя голмайстор от школата. Показват го и силните думи на иначе сдържания Николай Костов.
„Във възторг съм от него“, заяви треньорът на „сините“ на пресконференцията след мача.

За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ