Любим треньор на Гриша Ганчев посече Ел Маестро: С този ЦСКА е прочетена книга

7 Dni Sport13.08.2023
payimage-595670

Бившият треньор на ЦСКА – Ангел Червенков – сподели пред „Мач Телеграф” очакванията си за предстоящата среща между ЦСКА и Лудогорец. Той посочи част от проблемите на „армейците” и заяви, че не очаква нищо особено от новия треньор Нестор Ел Маестро.

„Всичко може да се очаква в тази среща. Треньорът на ЦСКА е нов и има промяна във футболистите. Зарядът ще е също толкова голям, колкото обикновено. Но при това състояние, в което ги виждаме ЦСКА в този момент, единствено публиката може да повлияе на резултата. Както винаги, впрочем. Тези колебливи и непостоянни игри и липса на идея – какво да се направи на терена и как да се проведе тактически двубоя, си мисля, че това нещо идва в повече на хората. Очакванията към ЦСКА не са това, което в момента се наблюдава. Разочарование! Не мога да кажа дали Саша Илич беше правилно заменен. Второто и третото място няма как да бъде прието нито от ръководството, нито от феновете. Много мачове при Саша Илич бяха извадени на късмет. Много други срещи бяха спечели благодарение на публиката. Игрово ЦСКА не стоеше никак добре. Сега от поредния сърбин не очаквам нищо. Видяхме го Ел Маестро вече. Хората виждат в последните години какви са му успехите. Не виждам нищо добро. Още в първия двубой се върна към любимата схема с петима защитници и двама дефанзивни халфа. Станаха седем човека в дефанзивен план. Плюс един вратар стават осем. И със Сепси, и с Хебър се игра така. Има достатъчно офанзивни играчи в ЦСКА. Някои неща просто са очевидни. Отговорността си я носят в треньорския щаб. Това, че Лудогорец игра онзи ден с Астана, не вярвам да доведе до умора. Съвременните методи за възстановяване са доста добри и това не е проблем. Въпросът е кои от техните основни играчи ще са здрави и кои ще са готови за битка. Лудогорец знае, че не трябва да пропуска победата срещу директния си противник за титлата”, заяви Червенков.

„Началото на сезона за ЦСКА е незадоволително. Сега не успяха да победят Славия у дома и се показа безидейна игра. В един момент разчиташ на това да победиш Лудогорец. И като ги победиш какво?! Някъде след това пак ще се издъниш. Плочата е позната и филмът е гледан. Аз не виждам нищо, което сегашният наставник да иска да промени в тактически план и в начина на игра на отбора. Един от най-големите проблеми във футбола е да те прочетат. Ако това се случи, противниците знаят, какво искаш да направиш и кога си приключил. Много неща от играта на ЦСКА са ясни, прочетени. Виждаме, че отбори като Хебър и Славия играят добре и успешно срещу ЦСКА. Това значи, че „червените” нямат достатъчно аргументи. Плюс това има и вътрешни проблеми. Най-вече в дефанзивен план, защото се допускат много голове. Хората, които са привлечени в офанзивен план, все още не са се сработили с останалите. ЦСКА ще бъде що годе сработен отбор след два месеца. Засега това е продукцията, с която трябва да се задоволят привържениците. А тя е незадоволителна. Не може да виждаме как футболистите държат сметка на публиката. Това е недопустимо. Няма я тази сплав, която трябва да бъде. Има проблеми, които трябва да се решават и то сериозни”, завърши Червенков, който преди години заедно с Гриша Ганчев изведе Литекс до титлата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ