Георги Младенов се завръща в НБЛ!

Георги Младенов

Легендарният български баскетболист Георги Младенов отново ще води отбор в Националната баскетболна лига. 61-годишният специалист ще бъде намело на Миньор 2015 през следващия сезон.

Клубът обяви амбициите си да бъде част от НБЛ още в края на юли. След успехите в Българската баскетболна лига, както и титлата в ББЛ “ група през последните две години от Миньор 2015 са готови за ново предизвикателство в българския елит за сезон 2023/2024.

„Носителят на 12 шампионски титли и седем Купи на България като играч спечели Регион Запад, Националните финали и Купата  на България в ББЛ „А“ група с Миньор 2015 в предишните два сезона“, напомниха от лагера на перничани в страницата си в социалната мрежа Фейсбук.

В треньорската си кариера именитият бивш гард на националния отбор на България Георги Младенов е водил още отборите на Спартак, Балкан, Лукойл Академик, Берое, Ахил, както и италианския Римини, и австрийския Аркадия.

Срокът за подаване на заявки за участие в НБЛ е 15 август. До тази дата всички клубове трябва да са погасили задълженията си от предходния сезон.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ