Този вече не плюе ЦСКА, а направо обижда: Животински сбироток! Защо Ганчев си дава парите

7 Dni Sport11.08.2023
Гриша Ганчев

ЦСКА спечели само един от първите си 5 официални мача през новия сезон. Саша Илич бе уволнен, а на негово място застана Нестор Ел Маестро. Треньорската смяна обаче засега не дава нужния резултат, като армейците бяха отстранени от Лигата на конференциите с общ резултат 0:6 от румънския Сепси, а в последното си шампионатно домакинство стигнаха само до 1:1 със Славия. Сега предстои тежко гостуване на Лудогорец. Проблемите в Борисовата градина обаче са много по-дълбоки и далеч не се изчерпват с неделната визита в Разград. Здравко Желязков от “Ритон” сподели мнението си за случващото се при “червените” пред “Тема Спорт”.

Одобрявате ли треньорската смяна в ЦСКА и Нестор Ел Маестро ли беше най-правилният избор да наследи на поста Саша Илич?

Мога само да кажа, че и Моуриньо да дойде с този животински сбирток, който се изявява като футболисти в ЦСКА, нищо няма да може да направи. Имаме един качествен играч в момента – Хайнц. Останалите, освен че са бездарни, но и са на ниво Турицов. А той е за Б група.

Смятате ли, че ръководството е последователно в стратегията си за развитие на клуба и какво е мнението ви за селекционната политика?

В последните 6-7 години едно и също се върти в ЦСКА – слаба игра. И в края на краищата, когато нещо се скапва, то се скапва отгоре. Рибата се вмирисва откъм главата са казали хората. Да не се заблуждаваме повече. Моето уважение към Гриша Ганчев, поддържам го, защото си дава парите за ЦСКА. Но явно хората, които се занимават със селекцията в клуба, са на много ниско ниво. Най-безсрамната селекция в последните 5 години е в ЦСКА. Назон освен за бояджия не знам за какво друго може да стане. Въпреки че и за това е дебел. Този тарикат, който миналата година го докараха от Армения (б.а. – Жираир Шагоян), освен по роднинска линия не виждам как се е озовал на „Българска армия“. Него и за чистач на подиума на предаването на Магърдич Халваджиян няма да го вземат. В ЦСКА просто няма материал. А такъв ЦСКА, който играе грозен футбол и го разнасят в Европа, не е нужен на интелигентната част от най-голямата фенска маса в България. Мен ме е срам от този ЦСКА. За съжаление вече не се и надявам да има промяна. Повтарям се – рибата се вмирисва откъм главата, а в ЦСКА тя вече е вмирисана до половината.

Какви са очакванията ви за гостуването на Лудогорец в неделя?

Миналата седмица Славия заслужаваше да ни бие. Тази камила Мено Кох може да го вземат да държи лампа на някоя улица. Бесен съм и затова съм толкова емоционален. Виждаме Левски. Взимат чужденци, които със сигурност получават много по-ниска заплата от нашите и играят доста по-добър футбол. Откъде ги намират? Стойчо Стоилов да се обади и да попита Наско Сираков дали има някои играчи, които не са успели да договорят, и да ги докара при нас! Дотам я докарахме…


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ