Излязоха скандални факти за неделната битка Лудогорец – ЦСКА

7 Dni Sport11.08.2023
Локомотив София - Ботев Враца, Никола Попов

Съдията Никола Попов, който бе назначен да свири предстоящия двубой между Лудогорец и ЦСКА, е отказал наряд за предишния сблъсък между двата тима през месец май, съобщава „Тема Спорт“. Именно 40-годишният софиянец е трябвало да ръководи плейофната им среща в Разград от 32-ия кръг на миналата кампания. Тогава 4 мача преди края червените изоставаха на точка от орлите и напрежението можеше да се разреже с нож. Рефер №1 у нас Георги Кабаков вече бе свирил първите два сблъсъка между отборите през сезона, като и в двата случая от ЦСКА имаха сериозни претенции към отсъжданията му. На „Българска армия“ той дори прекрати игровите действия за 10 минути заради поведението на феновете.

Затова и е трябвало синът на дългогодишния шеф в БФС Антон Попов да бъде пратен в Разград, като реферът е бил информиран за решението на вече бившия председател на Съдийската комисия Виктор Кашай. В последния момент обаче Попов е отказал наряда, като е изтъкнал здравословни причини. Затова и се е наложило отново Кабаков да бъде пратен на „Хювефарма Арена“. Срещата на 20 май завърши 2:2, като и двата лагера имаха сериозни претенции към решенията на пловдивчанина, който определено изпусна събитията на терена.

Две седмици по-късно Никола Попов все пак пристигна в Разград за мача Лудогорец – Левски, в който разградчани победиха с 3:2 юношеската формация на сините, а при резултат 0:0 столичанинът отсъди скандална дузпа в тяхна полза за игра с ръка на Ван дер Каап, който преди това бе изблъскан в гръб от Игор Тиаго.

Любопитно е, че именно срещу Никола Попов е единствената официално подадена жалба от началото на новия сезон в Първа и Втора лига. Това съобщи в сряда мениджърът на Съдийската комисия Стоян Алексиев. Недоволни от отсъжданията на столичанина при загубата си с 1:2 от Черно море на „Тича“ останаха в Етър.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ