Сребро, бронз и лични рекорди за нашите в тройния скок на Европейското

IMG_0593

По отличен начин завърши българското участие на Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години в Йерусалим, Израел. Родните състезатели извоюваха още два медала в последния ден на надпреварата. Божидар Саръбоюков заслужи второ отличие от шампионата в Израел след среброто в скока на дължина, след като днес отново завърши втори в тройния скок с личен рекорд от 16.25 метра (0.5 м/сек).

Европейският шампион за юноши под 18 години от Йерусалим 2022 Вълчев също постигна личен рекорд от 16.16 м (0.7 м/сек) за бронзовото отличие.

Финалът в тройния скок при юношите тази вечер не започна по най-добрия начин за 19-годишния Саръбоюков, който направи два фала в първите си два опита и беше напът да отпадне от надпреварата. В третия си опит обаче възпитаникът на Димитър Карамфилов подходи предпазливо и отскочи далеч от дъската, но с резултат от 15.78 м (1.6 м/сек) си гарантира място сред първите осем. В следващите си опити талантът от Харманли разви резултата си, като първо записа лично постижение от 16.21 м (1.5 м/сек), а след това увеличи още метража си до 16.25 м (0.5 м/сек).

За Вълчев състезанието започна много по-сполучливо, след като той поведе в класирането с 15.99 м (1.1 м/сек) в първия си опит. След това състезателят на Красен Цонев също регистрира лично постижение от 16.16 м (0.7 м/сек).

Европейски шампион с най-добър резултат на континента за сезона стана естонецът Виктор Морозов, който взе златния медал с 16.45 м (0.6 м/сек).

Българското участие в Йерусалим завърши с общо четири медала – два сребърни за Божидар Саръбоюков в скока на дължина и в тройния скок, сребро за Пламена Миткова в скока на дължина и бронз за Лъчезар Вълчев в тройния скок. До финали в Израел стигнаха още Христо Илиев на 100 метра (четвърто място) и Тодор Петров (осми в тласкането на гюле).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ