За първи път в историята на Левски – клубът нае Фейсбук „полиция“ да пази Наско и Илиана

7 Dni Sport10.08.2023
Илиана Раева, Наско Сираков

Войната в Левски доведе до любопитно назначение в клуба. „Сините“ могат да се похвалят като първия български клуб, който има назначен фейсбук полицай. За сигурността на родния гранд в социалните медии ще следи бившият журналист Стефан Дачев. За това разкриха няколко фенски страници на „сините“, изненадани от решението на ръководството на клуба, което не се радва на пълна подкрепа през последните месеци.

Дачев вече е започнал чистка, която засага крайни коментари, засягащи най-вече високите етажи на стадион „Георги Аспарухов“. Редица привърженици се оплакаха, че вече нямат достъп до страницата на Левски във фейсбук. Мнение по темата взе и Васил Колев, който разкри в своя профил, че такъв служител на „Герена“ в действителност съществува и той се грижи за по-спокойното съществуване на ръководителите.

„Чудих се какво се е случило в Левски, за да се стигне до вчерашното абсурдно, но за сметка на това дълго, антрефиле от официалната страница – пише Колев във Фейсбук. – Отговорът се оказа лесен и припадам от смях!
Има нов служител на клуба, лично назначение на Господарката. Името му е Стефан Дачев, бивш журналист. Ъпгрейднат е до пиар на клуба от позицията на търговски представител (по народному – продавач) в сайт за групово пазаруване. Причината – демонстрирана жестока омраза към тръста, сдружението и т.н. в различни групи на социалните мрежи.
Естествено резултатът е предвидим. Налагат се забрани на профили от официалната страница на клуба, но не (например) за език на омразата, а за критики към ръководството.
Тъй като въпросният е известен поне на мен със своята неизвестност и безуспешно се мъча да се сетя за дори един негов журналистически текст, ще направя разбираемо сравнение, което да обясни назначението му. Това е все едно да вземеш Даске за заместник на Сонко или Кордоба. Логика няма, само приятелски „импресарио“.
Дъната предстоят тепърва, но няма да учудват. Предвиждам и блокирани журналисти заради „неправилно“ мнение, защо не и намеса на браншови организации рано или късно.
Народът е казал: кучето няма как да стане месар, ако клечи пред месарницата! По-лесно щеше да е да се обединят в една всички тролски страници заедно с официалната!
Некадърници – вън от Левски!“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ