Ел Маестро по стъпките на друг англичанин: Задава ли се за ЦСКА нов погром в Разград?

7 Dni Sport08.08.2023
payimage-596093

Повторният престой на Нестор ел Маестро начело на ЦСКА далеч не започна по мечтания за него начин. След първите два двубоя той все още не е усетил вкуса на победата, а в неделя предстои тежко гостуване в Разград. Досега сърбинът с британски паспорт повтаря старта на единствения английски треньор в червената история Алън Пардю, който също започна без да спечели първите си два мача,припомня “Тема спорт”.

Бившият мениджър на Уест Хем, Нюкасъл и Кристъл Палас застана временно начело на тима след напускането на Стойчо Младенов при предстоящо дерби с Левски. Пардю повтори прийома на предшественика си, използвайки Амос Юга в центъра на защитата, а в изключително скучен двубой двата тима направиха 0:0.

Няколко дни по-късно на „Армията“ червените трябваше да опазят комфортния си аванс от победата с 2:0 над Славия в „Овча Купел“ и да се класират за финала на купата на България. Вместо това обаче белите шокираха тима на Пардю с две ранни попадения, а в следващите близо 110 минути ЦСКА не намери отговор и дори можеше да загуби в редовното време и продълженията. Все пак се стигна до дузпи, при които Димитър Евтимов се справи на висота и осигури място на финала.

С равенство и загуба, но в разменен вариант и отново с мач срещу Славия, започна сега и Нестор ел Маестро. Любопитно е, че и неговият трети двубой, и този на Пардю бе шампионатно гостуване на Лудогорец. Едва ли обаче сърбинът ще иска да повтори и този резултат на англичанина. ЦСКА изигра един от най-безобразните мачове в историята си и бе разбит с 5:0 в Разград, а можеше да получи и още попадения в мрежата си. Тогава червените изглеждаха изключително объркани след раздялата със Стойчо Младенов, а сега ситуацията е сходна при освобождаването на Саша Илич.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ