Български финал в скока на дължина на Европейското

IMG_0593

Божидар Саръбоюков преодоля квалификациите в скока на дължина на Европейско първенство по лека атлетика за младежи и девойки до 20 години в Йерусалим (Израел).

Навършилият вчера 19 години Саръбоюков постигна 7,87 метра в първия си опит в пресявките, с което преодоля и квалификационната норма от 7,75 метра.

Това е рекорд за сезона на открито за Саръбоюков, който до момента той имаше 7,81 м от турнир в Гърция

Така българинът, който е сребърен медалист в дисциплината от Световния шампионат до 20 години в Кали (Колумбия) през миналия сезон, си осигури място на финала на 8 август (вторник) от 17:10 часа.

Божидар Саръбоюков ще участва в още една дисциплина на Европейското. В сряда той ще стартира в квалификациите на троен скок.

В следобедната сесия днес ще видим още петима българи. В 16.55 часа започват сериите в спринта на 100 м при младежите, където ще ни представя Христо Илиев (първа серия), а веднага след това са бяганията на девойките с Радина Величкова (трета серия).

Най-многолюдни са 110 м с препятствия, където ще има 6 серии с Радослав Милтенов, който е в петата от тях. Петя Бозукова в тройния скок ще участва също в квалификациите.

Още един българин ще вземе участие в първия ден и това е Симеон Касълс в хвърлянето на диск. Квалификациите за него са в 20.41 ч.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ