Бившият вратар на ЦСКА Ивайло Петров-Пифа гостува в „Студио Дерби“. Той заяви, че треньорската смяна в ЦСКА е била закономерна.

„Не съм работил само с Ел Маестро в ЦСКА. С Любо Пенев, с Крушчич, с Акрапович с доста треньори. Нестор е човек, който може да обедини съблекалнята, да вдъхне увереност във футболистите, което им липсва в този момент. Отборът не е това, което трябва да бъде. Саша Илич не беше готов да стане шампион. Два или три пъти птичето ни кацна на рамото и ние сами го изпуснахме. Видяхме Лудогорец, че миналата година беше доста разколебан. Точно тогава трябваше да натиснем педала и да вземем титлата. Това не се получи, защото футболистите не бяха готови да станат шампиони.

Отборът няма подготовка. Пълен хаос в играта на ЦСКА. И съвсем закономерно Илич беше сменен. Дали Нестор, дали Белчев, дали Радуканов – няма значение – на всеки треньор ще му е адски трудно. В момента треньорът, без значение кой е, има адски трудности, с които трябва да се справи. На първо място е подготовката. Отборът се вижда, че няма подготовка. Отборът е сринат психически.

Няма излъчването, което го имаше в началото при Илич. Няма този хъс, тази настървеност, тази увереност. И най-важното в един отбор, който в ЦСКА го няма, чудя се къде се къса тази нишка – отборът на ЦСКА, може би 5-6-7 години, няма лидер. А в отбор като ЦСКА, Левски и Лудогорец – няма ли лидер, нищо не правим. Няма го този обединител. Треньорът не може да бъде обединител“, каза още Пифа.