Капитан на ЦСКА подкрепи Ганчев: Добре е, че разкара Илич! Взимал съм пари от Ел Маестро

Цска Витоша Бистрица (16) Рубен Пинто Манолев

Бившият капитан на ЦСКА Станислав Манолев  сподели пред „Мач Телеграф” мнението си за назначението на Нестор Ел Маестро, който му беше треньор на „Армията”. Той е сигурен, че завръщането на сърбина с британски паспорт ще се отрази положително на отбора.

„Нестор Ел Маестро е млад и много амбициозен треньор. Вярвам, че се е развил още повече като специалист след първият му престой начело на ЦСКА. Има европейски виждания и мога да кажа, че държи винаги отборът му да е много добре подготвен физически. Като човек е хем добър, хем строг. Държеше много на дисциплината, защото е бил в Германия доста време. За мен ЦСКА направи много добър избор с неговото повторно назначение. Правилно беше решението смяната на Саша Илич да е сега, отколкото след реванша със Сепси. Една такава рокада на треньора в този момент може да даде импулс на момчетата. Това ще се отрази само положително на отбора, според мен. Дано им се получи и да успеят да обърнат Сепси в Румъния”, започна Манолев.

„При Ел Маестро беше и забавно. Държеше много на статичните положения. Даже даваше индивидуални бонуси лично от него на голмайстора, ако отборът вкара от статично положение. Един път влязох резерва в 70-ата минута и 90-ата имаше нарушение в наша полза. Срещата беше срещу Септември и вкарах от тази ситуация. След това се майтапеше с мен и ми каза, че не е трябвало да ме пуска, за да си спести пари. Даде ми бонуса и си спази уговорката. Повече не ме пускаше като резерва, а само като титуляр. Тогава се завръщах от контузия. Имах проблем с кръстни връзки, но се възстанових и се завърнах в игра. Ел Маестро е голям професионалист и работеше доста. Когато трябваше – се шегуваше с нас, но когато ставаше дума за дисциплина – беше строг. Той е млад треньор и мога да кажа, че държеше на майтап, но извън тренировъчния процес. Ел Маестро е голям мотиватор. Можеше да надъха по отличен начин отбора. Казвам го от личен опит. Използваше много различни методи, с които да надъхва отбора. Правеше сравнения и с личности, които са постигнали големи успехи в спорта, а и извън него”, завърши Манолев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ