Вест за коварен нов съперник застигна Григор Димитров във Вашингтон

7 Dni Sport01.08.2023
Григор Димитров,

Макензи Макдоналд е първият опонент на най-добрия ни тенисист Григор Димитров в силния турнир от сериите ATP 500 във Вашингтон. Представителят на домакините надви Диего Шварцман с 6-3, 6-3 за близо час и 20 минути игра.

60-ият в световната ранглиста спаси точка за пробив в откриващия си сервис гейм и оттам-насетне не погледна назад. Той реализира на свой ред пробив в първото подаване на аржентинеца, а до края на сета не изпусна инициативата. Играта във втората част бе равностойна до седмия гейм, когато Макдоналд проби, а след това направи още един брейк, с който сложи точка на спора.

Той загуби само пет точки на собствен сервис за целия мач, като отрази единствения шанс за пробив пред Шварцман. Макдоналд приключи с 22 уинъра и 7 непредизвикани грешки срещу 16 и 8 в двете графи за южноамериканеца.

Така американският тенисист ще играе с петия в схемата на турнира Димитров. Това ще бъде трети сблъсък между двамата, като в първия Григор спечели трудно в пет сета на Аустрелиън Оупън 2018, а миналата година Макдоналд триумфира след чист успех на Мастърса в Маями.

За следващата фаза се класира още френският ветеран Гаел Монфис, който участва с „уайлд кард“. Той елиминира представителя на домакините Бьорн Фратанджело, а в спор за място на 1/8-финалите ще играе с шестия поставен Александър Бублик. Съперник на Франсис Тиафо, поставен под номер 2 в схемата, във втори кръг пък ще бъде руснакът Аслан Карацев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ