Шампионът от големия шлем Доминик Тийм: Да истина е новината за българина Григор Д. Димитров

7 Dni Sport29.07.2023
Григор Димитров,

Австрийският тенисист Доминик Тийм, който вече над 2 години е извън световния тенис елит, участва в любопитно видео на официалната страница на ATP.

Той бе помолен от организаторите да сглоби перфектния си тенисист по 6 критерия, като, изненадващо или не, Тийм включи и нашия Григор Димитров.

Гришо бе „удостоен“ от Тийм в категорията „най-пластичен тенисист“, като според вижданията на австриеца, там влиза и Новак Джокович.

В останалите категории, Тийм заложи на Рафаел Надал за най-добър форхенд, Джокович за най-добър бекхенд, високия над 2 метра Джон Иснър за най-добър сервис, Джокович и Надал за най-добра психологическа устойчивост, както и колоритния Даниил Медведев за най-добър начин на празнуване след спечелени мачове.

Иначе, наскоро Тийм се възстанови от сериозна контузия в китката, която го извади за дълго от кортовете. Преди това той бе един от най-постоянните тенисисти в елита, като до 2020 игра 4 финала в турнири от Големия шлем, печелейки един от тях – US Open 2020.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ