ЦСКА и 12 000 „армейци“ заедно срещу здравия тим на Сепси

7 Dni Sport27.07.2023
ЦСКА - Крумовград, Тобиас Хайнц

ЦСКА посреща Сепси в двубой от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Мачът на стадион „Българска армия“ е от 20:00 часа и ще бъде ръководен от нидерландеца Йохем Капфиус.

„Червените“ са устремени към ново силно участие в евротурнирите, след като се представиха на ниво на международната сцена през последните три сезона. Миналата година отборът на Саша Илич стигна до плейоф за влизане в групите на третия по сила европейски клубен турнир, който обаче бе загубен от Базел. През сезон 2020/21 столичани пробиха в груповата фаза на Лига Европа, а година по-късно и в Лигата на конференциите.

ЦСКА изтегли възможно най-тежкия съперник за този етап от надпреварата. Сепси е носител на Купата на Румъния, а тимът е добре познат на българския вицешампион. Преди година двата отбора се изправиха един срещу друг в контролна среща, която бе спечелена от румънците с категоричното 4:0.

„Червените“ започнаха сезона неубедително и записаха равенство и победа в двубоите си с Хебър (0:0) и Крумовград (1:0). Феновете със сигурност ще искат от своите любимци да покажат различно лице днес. Привържениците на ЦСКА разграбиха всички билети за мача, така че очакванията са за близо 12 000 зрители по трибуните на „Армията“.

Сепси също стартира настоящата кампания с равенство и успех в местното първенство. Гостите от Румъния идват със сериозни амбиции, така че сблъсъкът обещава да бъде интересен.

Саша Илич има известни кадрови проблеми и няма да може да разчита на Амос Юга, който не успя да се възстанови, както и на наказания Данило Асприля. Извън групата на „червените“ останаха още контузените Юрген Матей, Браян Морено и Брадли де Нойер, а също така и Туфегджич, който пък не е бил картотекиран по решение на клуба.

Добрата новина за ЦСКА е завръщането на Тибо Вион и Дюкенс Назон.

Вероятни състави:

ЦСКА (3-5-2): Бусато; Махмутович, Кох, Кордоба; Турицов, Вион, Кареасо, Санянг; Хайнц, Фаетон

Сепси (4-2-3-1): Никзули; Отелица, Чоботариу, Балаша, Думитреску; Алими, Паун; Щефанеску, Матей, Шафранко; Рондон

Съдия: Йохем Капфиус
Стадион: „Българска армия“, София
Начало: 20:00 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ