Младен Кръстаич вика вкаралия на Ливърпул – Лукас Петков в националния отбор

7 Dni Sport26.07.2023
Лукас Петков,

Роденият в Германия Лукас Петков ще получи български паспорт другата седмица, съобщават колегите от „БЛИЦ“. Нападателят отдавна е в полезрението на селекционера Младен Кръстаич, но нямаше необходимия документ, за да стане част от националния отбор.

„Всичко вече е на финалната права. Бащата на Лукас – Вили, също е роден на немска територия. Майката на момчето е германка. Дядо му е българин, който емигрира в Германия преди доста години“, поясниха източниците на същата медия, близки до фамилията.

Лукас Петков в момента играе под наем в Гройтер Фюрт, който е част от Втора Бундеслига. Правата му се държат от Аугсбург.

Само преди няколко дни – на 24 юли, Лукас игра контрола срещу Ливърпул и се представи великолепно. 22-годишният стрелец вкара гол и записа две асистенции в двубоя, завършил при зрелищното 4:4.

Петков ще получи повиквателна от Кръстаич за мачовете на националите през септември, когато първо играем контрола с Иран в Пловдив, а след това гостуваме на Черна гора в евроквалификация.

„Лукас е в списъка на треньора. Просто се чака да излезе паспортът му, което е вече формалност“, каза още близки до футболиста.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ