Треньорът на Олимпия: Лудогорец е фаворит

7 Dni Sport26.07.2023
Screenshot 2023-07-26 at 13.39.32

Португалският старши треньор на Олимпия Любляна Жоао Енрикеш определи Лудогорец като фаворит преди първата среща от втория квалификационен кръг на Шампионската лига на УЕФА. Двубоят е тази вечер от 21:45 часа в Разград.

„Ще бъде трудно. Лудогорец определено е фаворит. Уважаваме това, но вярваме и в своите способности. Ще търсим позитивен резултат, за да запазим шансове за класиране в следващия кръг пред нашите фенове. Момчетата са готови за мача. Искаме да стигнем възможно най-далеч в Европа, въпреки че съперникът е от много сериозна класа. Лудогорец е изиграл значително повече подобни срещи в последните години, има много повече европейски опит на най-високо ниво, което със сигурност е предимство. Наясно сме с нашата роля и очакване с нетърпение двубоя. Доста е топло, но това е нормално за тази част от лятото. Имаме няколко бразилци и португалци в състава, които са свикнали повече с такива температури. Теренът е много добре подготвен. Очаквам истинска футболна атмосфера и два отбора, които търсят победата“, коментира Енрикеш.

Олимпия елиминира латвийския Валмиера след две победи с по 2:1 във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, а на старта в словенското първенство на 22 юли допусна поражение с 1:2 при гостуването на Копер.

„Сезонът едва сега започва. Опитваме се да напредваме крачка по крачка. Сега сме концентрирани изцяло върху Лудогорец. Съперникът разполага със страхотни инвидивуалности, но също така е и много опасен като отбор. Познавам част от играчите от времето, когато работих в Португалия. Ние сме футболни хора и следим много мачове. Анализирали сме българите. Смятам, че сме наясно със силните и със слабите им страни. Като наше предимство мога да отбележа сплотеността в състава ни. Ние работим много здраво като отбор. Не разчитаме само на индивидуалностите“, каза португалецът.

Олимпия ще търси победата още в Разград и Енрикеш вярва, че отборът е способен да продължи добрата си серия в Европа.

„Всичко е възможно. Това е магията на футбола. Всеки може да победи всеки, разбира се, ако вярва в това. Затова и ние сме тук. Уважаваме съперника, който вече е постигнал страхотни резултати в Европа срещу много сериозни противници, но ще се борим здраво до края. Добър резултат е само победата. Винаги искам да печеля. Не приемам равенство или загуба. Затова излизаме за победа, ще дадем най-доброто от себе си и в края ще видим дали ще имаме успех. Една от целите ни е класиране в групите на Лигата на конференциите, която ще изпълним, ако елиминираме Лудогорец. Срещу Валмиера ни се получи и искаме да постигнем това и този път“, заяви специалистът.

Снимка: Официална Фейсбук страница на Олимпия Любляна


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ