Лудогорец привлече капитана на Левски – Ноа Сонко Сунберг

7 Dni Sport26.07.2023
Ноа-Сонко Сундберг,

Лудогорец реализира пореден силен входящ трансфер. „Орлите“ привлякоха шведския централен защитник с гамбийски произход Ноа Сонко Сунберг от Левски. Ръководствата на двата клуба приключиха успешно преговорите по сделката във вторник, като междувременно Сонко Сунберг премина медицински изследвания и фитнес тестове.

Той ще бъде представен официално пред феновете непосредствено преди началото на мача с Олимпия (Любляна) довечера, който е с начален час 21:45 часа на „Хювефарма Арена“.

„Въпреки огромния интерес и множеството запитвания за финансовите параметри по сделката, ПФК Лудогорец не може да обяви трансферната сума за покупката на Сонко Сунберг поради точка за конфиденциалност в договора. Тя обаче надхвърля парите, тиражирани в средствата за масова информация“, написаха от клуба.

„Познавам Лудогорец и съм наясно с възможностите на отбора. Надявам се сезонът да бъде силен и тимът да се представи силно и в България, и в евротурнирите, както през последните години“, коментира Ноа Сонко Сунберг.

Опитният бранител е петият нов футболист на Лудогорец за този сезон. Преди него в отбора бяха привлечени последователно Марсел Хайстер, Сон, Квадво Дуа и Руан Круз.

„ПФК Лудогорец благодари на ръководството на ПФК Левски за професионалното отношение и поведение при преговорите и реализацията на трансфера“.

Снимка: Официален сайт на Лудогорец


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ