Лудогорец желае Ноа-Сонко Сундберг още за следващия кръг в ШЛ, вдигна офертата

7 Dni Sport24.07.2023
Левски - ФК ЦСКА, Ноа-Сонко Сундберг

Лудогорец иска да привлече една от звездите на Левски Ноа Сонк Сундберг, но каква сума е склонен да плати за защитника зависи и от представянето на “орлите” срещу Олимпия (Любляна).

Първата среща от втория предварителен кръг на ШЛ между българския и словенския първенец е в сряда и ако разградчани постигнат добър резултат, то те ще настояват сделката между двата клуба да се случи до няколко дни, преди първия двубой от следващия етап на най-комерсиалната клубна надпревара.

Слуховете твърдят, че Лудогорец е предложил 500 000 евро за бранителя, докато Левски иска 1,2 милиона. Ако българският шампион отстрани Олимпия, ще си гарантира мининимум групи в Лигата на конференциите, което води и до сигурни приходи от 5-6 млн. евро. Именно заради това е толкова важен и първият сблъсък срещу словенците за трансфера на Сундберг. При добър резултат офертата на разградчани ще скочи на 700-800 хиляди евро и почти сигурно Левски ще я приеме.

По принцип “сините” не искат да се разделят с най-добрия си бранител, но договорът му със софиянци изтича в края на сезона и той отказва да го поднови. Поради тази причина ръководството на Левски е склонно да го продаде, за да не го изпусне след няколко месеца без пари.

Припомняме, че Сундберг не игра в последния шампионатен мач на българския гранд срещу Ботев в Пловдив. След срещата наставникът на Левски Николай Костов обяви, че причината е хронична контузия, но неофициално се знае, че е заради желанието на състезателя да бъде трансфериран в Разград.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ