Щадят Алекс Николов заради зверски натовареното му лято

7 Dni Sport21.07.2023
България U20, Волейбол, Александър Николов

Зверски напрегнатото лято откъм турнири за светлия лъч в българския волейбол Алекс Николов е причината той да пропусне европейската квалификация на младежкия национален отбор.

От днес до неделя в южноиталианското градче Марсиковетере бронзовите медалисти от световното в Бахрейн играят срещу Черна гора, Люксембург и домакините със стремеж да се класират за континенталния шампионат за състезатели до 22 г. в Нидерландия догодина.

Съставът на селекционера Андреа Буратини потегли за мисията без капитана си Алекс Николов.

19-годишният посрещач, който играе успешно и като диагонал, почива само 6 дни след края на изключително натоварения италиански шампионат, в който играе за “Лубе”.

След това най-големият син на легендата Владимир Николов се включи в подготовката на мъжкия национален тим и игра за него в първите 2 турнира от Лигата на нациите.

После Николов се премести при младежите за последната фаза от тренировките им преди световното в Бахрейн. Съответно игра на него и имаше много солиден принос за спечелването на бронзовите медали в Манама.

От следващата седмица Алекс трябва отново да започне подготовка с мъжкия национален отбор, на който предстои европейско първенство във Варна. Затова селекционерите Пламен Константинов и Андреа Буратини се разбрали капитанът да не пътува за Италия и така да получи възможност за кратък отдих.

Европейското стартира в края на август. След като то завърши за националите, те почти веднага трябва да се заемат с третия голям турнир за лятото – олимпийската квалификация. Тя ще се проведе в Китай от 30 септември до 8 октомври.

След нея Николов ще трябва мигновено да се присъедини към подготовката на “Лубе” за новия сезон.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ