Рибарски: Момчетата в съблекалнята избраха Ради Кирилов за капитан

7 Dni Sport20.07.2023
ЦСКА - ФК ЦСКА 1948, Атанас Рибарски

Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 – Атанас Рибарски, потвърди, че Радослав Кирилов е новият капитан на „червените“. Крилото е избран почти единодушно от своите съотборници, а в негово отсъствие лентата ще носи защитникът Елитон.

„Държа момчетата сами да си изберат капитана. Почти единодушно съблекалнята избра Радослав Кирилов за капитан, а в неговото отсъствие ще бъде Елитон“, каза Рибарски на брифинг преди домакинския мач срещу Пирин Благоевград във втория кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион „Витоша“ в Бистрица е от 19:00 часа на 21 юли, петък.

„Очакванията са ми за един различен по характер мач от този, който играхме през миналия кръг срещу Левски. Ще имаме и различен подход спрямо миналата среща, но не очаквам да бъде лек мача срещу Пирин. Трябва да владеем повече инициативата и да имаме повече възможности пред противниковата врата“, коментира Рибарски.

Той призна, че е трудно за футболистите да играят на високо темпо в юлските горещини.

„Топлото време намаля темпото на мачовете. Трудно е да се играе в тези жеги 90 минути през 3-4 дни. Не знам дали тези 15 минути по-късно, с които ще започнат мачовете, ще допринесат за по-хладно време. В Бистрица е по-хладно 2-3 градуса заради планинския климат“, каза Рибарски.

Той разкри, че на този етап очакваният трансфер на алжирския нападател Аймен Маюс няма да се осъществи.

„Кореспонденцията с алжирския нападател е прекъсната и на този етап той няма да се присъедини към нас“, каза още Рибарски.

„Въобще не сме планирали начина, по който ще излезем срещу ФКСБ и умишлено не искам да го правя. Единственото нещо, което сме тренирали и говорили, е за предстоящия сблъсък с Пирин. Не трябва да се допуска такава мисъл за по-следващия мач с ФКСБ“, завърши Атанас Рибарски.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ