Шампионът ни Илиян Радулов започна с победа на европейското

7 Dni Sport19.07.2023
Илиян Радулов,

Шампионът ни по тенис за мъже Илиян Радулов се класира за 1/16-финалите на европейското лично първенство за юноши и девойки до 18 г. в Клостерс, Швейцария.

Поставеният под №1 в схемата българин победи с 6:2, 6:3 Антонио Войавеч от Хърватия. Срещата трябваше да се играе вчера, но беше отложена заради лошо време. Така днес Радулов ще трябва да играе още един мач. На 1/16-финалите Илиян ще играе срещу Алехо Санчес Куилес от Испания.

Също днес на корта ще излезнат и другите ни двама представители при юношите.

На 1/16-финалите при юношите Анас Маздрашки ще играе срещу Лука Преда от Румъния, а Георги Георгиев срещу №11 в схемата Себастиан Ериксон от Швеция.

Вчера Анас Маздрашки записа втора впечатляваща победа и елиминира с 6:2, 6:3 №4 в схемата и №21 в световната ранглиста за юноши Максим Мрва от Чехия.

Маздрашки и Георги Георгиев трябва да започнат днес и участието си в турнира на двойки. Българите ще играят срещу Лука Симич и Марко Стойлковски от Северна Македония.

При девойките Ива Иванова и Александра Габровска отпаднаха на сингъл, но се класираха за осминафиналите на двойки.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ