Милена Тодорова и Владо Илиев: Следващата ни голяма цел е Милано-Кортина 2026

7 Dni Sport17.07.2023
Милена Тодорова, Владимир Илиев

Най-класните ни биатлонисти Милена Тодорова и Владимир Илиев потвърдиха, че следващата им голяма цел е Олимпиадата в Милано-Кортина 2026. Двамата са двойка в живота от дълго време, а от скоро чакат и дете.

Терминът на Милена е през ноември, дотогава ще тренират заедно, като бъдещата майка набляга в момента приоритетно на стрелбата. Тодорова възнамерява да отсъства съвсем кратко от състезания и ако всичко е по план още след края на предстоящия зимен сезон, през май следващата година да започне усилена подготовка за Олимпийските игри през 2026 година.

Владимир Илиев също обяви тези дни решението си следващата му голяма цел да са Игрите в Милано-Кортина, които ще бъдат пети поредни за световния вицешампион в индивидуалната от Йостерзунд 2019. Владо и Милена в момента тренират заедно по отделна програма на Белмекен, после им предстои още един лагер в Италия, след което Илиев ще участва в края на август на Световното лятно в Словакия и оттам ще форсира към новия зимен сезон.

Националите ще бъдат на Белмекен до 12 август, след което продължават подготовка в Руполдинг (Германия) до Световното лятно първенство, насрочено за края на следващия месец в Осърбле (Словакия).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ