Гордей се България, златната Боряна Калейн отново е на върха на света, Ева Брезалиева също успя

7 Dni Sport16.07.2023
Боряна Калейн,

Боряна Калейн спечели златен медал във финала на топка, а Ева Брезалиева взе сребърно отличие на обръч на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика в Клуж-Напока (Румъния). Така България вече има четири медала от надпреварата, след като вчера Калейн и момичетата от ансамбъла станаха втори в многобоя.

Калейн изигра изключително силно композицията си с топка и получи оценка от 35.000 точки. Другата българка в този финал Ева Брезалиева имаше сериозна неточност (излизане на уреда извън терена) и остана осма с 29.300 точки.

Втора и трета на топка са съответно италианките Милена Балдасари с 32.050 точки и София Рафаели с 31.500 точки, след като допусна грешка.

Брезалиева обаче представи отлично композицията си с обръч и взе сребърен медал, след като беше оценена с 33.450 точки.

Златото взе световната шампионка в многобоя от София 2022 София Рафаели с 35.800 точки, а Маргарита Колосов от Германия зае третата позиция с 32.950 точки.

По-късно днес са финалите на бухалки и лента също с участието на Калейн и Брезалиева, както и при ансамблите с пет обръча и с две топки и три ленти, където България е фаворит за първото място.

Автор: „Гонг“

Снимка: Официален Инстаграм на Боряна Калейн / „Българска федерация по художествена гимнастика“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ