Българите в Сакраменто показаха уважение към Александър Везенков

7 Dni Sport12.07.2023
Александър Везенков,

Българската общност в Сакраменто очаква с голямо нетърпение дебюта на баскетболната ни звезда Александър Везенков с екипа на Сакраменто Кингс в НБА.

Част от нашите сънародници, които живеят в града, разположен в щата Калифорния, дори обещават, че ще се снабдят със сезонни билети, за да наблюдават на живо изявите на Везенков с екипа на „кралете“.

По последни данни в Сакраменто живеят около 500 българи, а ето какво споделиха част от тях относно трансфера на Александър Везенков:

„С огромно нетърпение и вълнение цялата българска общност в Сакраменто очаква дебюта на Везенков. Голяма радост е за нас, че има българин в НБА като цяло, тъй като знаете, че това е най-голямото баскетболно шоу“, споделя Стоян Георгиев пред БНТ.

„Всички го чакаме с нетърпение, следим го. Аз лично съм писала на фен страницата му и съм му оставила име и телефон за връзка, когато дойде“, каза Деси Димитрова.

„Поръчал съм вече десетина български знамена и ги очаквам да дойдат, за да снабдим агитката. Чувстваме се емоционално подготвени и очакваме победи от нашето момче“, допълни Димитър Димитров.

„Нашият град наистина е малък, но пък Сакраменто Кингс е неговата значка, така че за нас е голяма чест да имаме българин“, разкрива Габриела Иванова.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ