Отбори от чужбина разпитват за Илиян Стефанов, искат го

7 Dni Sport12.07.2023
Ботев Враца - Левски, Илиян Стефанов, Ивелин Попов

В Левски са пристигнали запитвания за Илиян Стефанов. Към него интерес има от няколко клуба от чужбина, които опипват почвата за евентуален трансфер.

Нани, както го наричат феновете, разцъфна в родния си клуб, след като преди това бе резерва в Берое. Той дори се превърна в един от играчите, които са твърдо в полезрението на националния селекционер Младен Кръстаич. Контузии обаче му попречиха да се представи дори още по-силно през миналия сезон. Той обаче спечели сърцата на феновете, след като се появи в Сектор „Б“ по време на дербито с ЦСКА – София, завършило 0:0. Стефанов не игра в него именно заради травма. По време на подготовката той успя да се разрише веднъж – при 3:1 срещу Марица.

Цената му според авторитетния сайт Transfermarkt е около 1 милион евро, но от „Герена“ може да се съгласят и на малко по-ниска сума. „Сините“ обаче ще трябва да платят и сериозен процент от бъдещ трансфер на бившия му клуб Берое. Заралии пуснаха Нани в Левски, но си запазиха 20% от следваща продажба на играча, стига цената му да не е под 150 хил. евро. Интерес към Стефанов има от Белгия, Полша и Чехия.

Илиян Стефанов обаче не е единственият играч на Левски, който е желан от чужди клубове. На „Герена“ са пристигнали запитвания и за защитника Жереми Петрис.

Автор: „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ