Николай Костов постави акцент пред сините до първия мач

7 Dni Sport12.07.2023
Левски - АПОЕЛ Никозия, Николай Костов

В оставащите дни до първия официален мач за Левски за новия сезон треньорът Николай Костов е начертал ясна програма пред тима. 60-годишният специалист държи да се доизпипат статичните положения, които са тренирани до откат до момента в Правец.

По време на контролите на няколко пъти се видя, че сините вече залагат много на този компонент от играта. При изпълнението на ъглов удар винаги двама футболисти отиват да го изпълняват, като в повечето случаи разиграват с късо подаване и центриране на един от тях. При отправянето на топката в наказателното поле се търси далечната греда, където адресатът има възможност директно да стреля към вратата или да свали топката към някой от своите съотборници.
По същия начин стоят нещата и при изпълнението на фаулове около наказателното поле.

След контролата с Марица Пловдив (3:1) Ивелин Попов заяви, че попадението на Илиян Стефанов, на когото опитният играч стана асистент с отлично центриране, е тренирано многократно от тима по време на лагера.

Ще видим дали това ще донесе ефект и в официалните мачове, тъй като този компонент куцаше през миналия сезон.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ