Гордей се България, Илиян Радулов се класира за 1/8 финалите на Уимбълдън с прекрасна игра и победа

7 Dni Sport11.07.2023
Screenshot 2023-07-11 at 19.56.10

Илиян Радулов постигна втора поредна победа и се класира за осминафиналите на сингъл на при юношите на Уимбълдън.

Поставеният под №6 българин се наложи с 6:4, 5:7, 6:4 над №38 в световната ранглиста за юноши Матич Крижник от Словения. Това е четвърта победа от четири мача за Радулов срещу този противник. В първия кръг на турнира Илиян елиминира с 4:6, 7:6(4), 6:3 Пол Барбие Газьо от Франция.

Радулов дръпна с два пробива и 5:2 в първия сет. Крижник върна един пробив, но Илиян затвори първата част с 6:3 от третия си сетбол. Българинът имаше една възможност да пробив при 2:2 и две възможности при 3:3 във втория сет, но не успя да се възползва. Илиян допусна пробив в края на тази част и отстъпи с 5:7.

След края на този сет срещата беше прекъсната близо два часа заради дъжд. Веднага след подновяването на играта Радулов проби и поведе с 1:0 в решаващата трета част. Илиян затвърди за 2:0, но допусна обрат за 2:3. Българинът отново излезе напред в резултата с пробив за 4:3. При 5:3 Радулов сервира за спечелване на мача и с гейм на 15 се класира за осминафиналите.

Вчера за осминафиналите на сингъл при девойките се класира Росица Денчева. Българката победи във втория кръг с 6:2, 6:3 Ела Милич от Словения. Така Роси е загубила само шест гейма в първите си два мача. В първия кръг Денчева разгроми с 6:0, 6:1 в №14 в схемата Теодора Костович от Сърбия. За място на четвъртфиналите Денчева ще играе утре срещу втората в схемата и втора в световната ранглиста Клърви Нгунуе от САЩ.

За съжаление Йоана Константинова отпадна в първия кръг на двойки при девойките на Откритото първенство на Великобритания. Константинова в тандем с сръбкинята Теодора Костович от Сърбия загубиха от поставените под №8 в схемата Лусиана Мояно (Аржентина) и Ела Макдоналд (САЩ) с 4:6, 4:6.

Константинова и Костович допуснаха ранен пробив и изостанаха с 1:3 в първия сет, който загубиха с 4:6. Втората част се разви по сходен начин, а българката и сръбкинята отпаднаха от надпреварата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ