Ангел Червенков: ЦСКА прави крачка напред в развитието си

7 Dni Sport10.07.2023
ЦСКА, Тренировка, Отбор

Бившият играч и треньор на ЦСКА – Ангел Червенков, сподели пред „Мач Телеграф“, че отборът е направил крачка напред в развитието си и адмирира Саша Илич за доброто представяне на футболистите му по време на летните контроли.

„Това, което виждам, е крачка напред в развитието на отбора. Доста по-убедителни игри направиха в контролите. Доста по-обнадеждаващи попълнения се взеха. Младите доста добре се представиха. Има добри отзиви за тяхното представяне и те са напълно основателни, защото показват агресия, добра игра и достатъчно амбиция. Мисля, че това, което ръководството прави в момента, е похвално. Добавя се класа в отбора, а това беше наложително. Поздравления за тези ходове.

Трябва да се дава шанс на младите момчета. Но, когато имаш отбор, който се готви и преследва първото място, не се правят компромиси, а и не бива. Доста е рисковано от треньорска гледна точка да даваш шанс на младите и да побеждаваш във всяка среща. Има моменти по време на даден двубой, когато може да ползваш услугите на даден млад играч. Най-вече той на тренировките подсказва дали е готов психически и физически. Там се вижда какъв му е характерът и какви са му възможностите. Треньорският щаб най-добре преценява кой играч да се използва и кога. Според мен ще има достатъчно игрово време за младите момчета, за да покажат своите възможности. Може и някои от тях да се дадат под наем някъде.

Марк-Емилио Папазов през миналия сезон игра в Хебър. Това беше от полза за него, защото играеш в Първа лига срещу различни отбори. Виждаш в такива моменти какви са ти възможностите и докъде си стигнал. Става ти ясно какво можеш да развиеш по-добре. Работиш с други добри треньори и се обогатяваш. Това е един плюс. В Хебър конкуренцията не беше толкова голяма, колкото в първия отбор на ЦСКА. Игровата практика е от изключително значение. Млад играч не се развива като футболист от пейката. Не бива да ти липсват игровите минути. На терена се вижда какво можеш, когато ти се гласува доверие“, завърши той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ