Илиана Раева: България отново блестеше

7 Dni Sport10.07.2023
Илиана Раева,

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева заяви, че е щастлива и горда с българските състезателки, които спечелиха три златни и три сребърни медала на Световното първенство за девойки в Клуж-Напока (Румъния).

Ансамбълът завоюва абсолютната титла в многобоя, сребърните отличия на финалите на пет въжета и на пет топки, България взе златото в отборната надпревара, Елвира Краснобаева стана световна шампионка на финала на топка, а Никол Тодорова спечели сребро на лента.

Раева похвали конкуренцията на състезанието и работата на новия Технически комитет към Международната федерация по гимнастика (ФИГ). На шампионата присъства и президентът на ФИГ Моринари Ватанабе.

„Поредно състезание под ръководството на Ноха Абу Шабана, изпълнено с непредвидимост, огромен адреналин и максимална обективност, доколкото е възможна в нашия спорт. За пореден път ще напиша – конкуренцията диша! Когато румънка плаче, че е без медал, когато американка е медалистка, когато полякиня е световна шампионка . . . това означава истинска и жива конкуренция. Претенции (абсолютно основателни) имам само за получен един златен медал, но на фона на всичко останало, моята претенция е незначителна. Много внимателно следях съдийството, разбира се, има накъде да се усъвършенства, но „скокът“ е огромен и това показва една значителна мотивация в треньорите и състезателите“, написа Раева в социалните мрежи.

„Видях силни съчетания, видях и много добри композиции. Тази положителна промяна в съдийството ще доведе до още по-голямо развитие на спорта ни. Дано тази тенденция се запази! Респект, Ноха Абу Шабана! Респект, дами от Техническия комитет! На фона на тази конкуренция, България отново блестеше и показа огромно израстване. Щастлива и горда съм с момичетата, треньорите и целия екип!“, добави президентът на БФХГ.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ