Гордей се България, посланието, което остави Григор Димитров на Уимбълдън, победи световния №10 за рекордно време

7 Dni Sport09.07.2023
Григор Димитров,

Григор Димитров постигна впечатляваща победа на световния №10 Франсис Тиафо с 6:2, 6:3, 6:2 в третия кръг на „Уимбълдън“. Мачът стартира в събота, но беше прекъснат при резултат 6:2, 6:3, 1:2 в полза на Гришо заради дъжда в английската столица. И днес нашият тенисист не даде никакви шансове на Тиафо.

В следващия си мач Димитров ще се изправи срещу Холгер Руне, който отстрани Алехандро Давидович Фокина в петсетова драма, продължила 4 часа.

Трети Сет

Доиграването започна при 30-0 за Гришо, който с отличен сервис и форхенд-уинър направи 40-0, а после с ас изравни – 2:2. Страхотната игра на нашия тенисист му донесе пробив в следващия гейм, а решаващата точка бе спечелена благодарение на минаващ бекхенд, който провокира сгрешено воле – 3:2 с пробив. Той бе затвърден при подаването на Димитров, въпреки че започна с една от малкото непредизвикани грешки от форхенд за 0-15. След това Гришо не даде шансове на Тиафо, а последното разиграване бе истинска наслада за окото. В него Гришо показа търпение и здрава психика, за да триумфира накрая – 4:2.

Това сякаш разклати и без това нестабилния американец, който си изусна нервите с няколко псувни, а след непредизвикана грешка изстреля топка към трибуните. Това му донесе предупреждение от съдиите, а Григор уверено трупаше точка след точка. При 0-30 двамата направиха атрактивно разиграване, спечелено от Тиафо с атрактивно бекхенд-воле. Димитров обаче стигна до два брейк-бола и реализира още първия, след като съперникът му прати топката в мрежата опита си за воле – 5:2. Тиафо се предаде и дори не направи опит да остане още малко в мача, след като бе победен на 0 в последния гейм – 6:2.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ