Мартин Георгиев: Напълно подкрепям решението за моята кариера

7 Dni Sport05.07.2023
Мартин Георгиев,

Централния защитник Мартин Георгиев даде интервю пред колегите от „БЛИЦ“. Играчът през новия сезон ще играе под наем от Барселона в Славия. Бранителят говори по време на лагера на „белите“ в Банско.

– Срещаме се с Мартин Георгиев, един от най-големите таланти в българския футбол. Направи име в Славия, премина в Барселона, от няколко часа е в лагера на „белите“. Мартине, какво се случи с теб и как се завърна в Славия?
– Това са неща, за които трябва да питате ръководството. В момента моята работа е да играя футбол и да дам всичко от себе си за отбора, да печелим трофеи и мачове. Да играя колкото се може повече през сезона.

– Преди няколко часа говорихме с президента на Славия Венцеслав Стефанов, който пред нашата медия каза, че така е преценено с ръководството на Барселона и е по-добре да трупаш опит в мъжкия футбол. Ти чувстваш ли се вече готов? Кали ли се в Барселона, какво научи там?
– Щом това е било най-доброто решение за мен, напълно го подкрепям. От мен зависи да се раздавам, да дам всичко за отбора.

– Какви бяха твоите лични очаквания, можеше ли да продължиш в Барселона или имаше усещане, че ще се върнеш в Славия?
– Аз съм под наем. Нищо не се знае какво може да се случи след година. Аз съм длъжен да се обигравам. Защо да не се върна отново в Барселона.

– Какво научи в Барселона? Все пак една година игра там.
– Доста неща! Като започнем с език, друга култура, различен футбол. Трябваше да свърша доста работа, защото това е много голям клуб, в която работят много големи имена и професионалисти.

– Барселона е съвсем друго стъпало. Как се работи в такъв голям клуб?
– Всичко е изключително професионално. Работи се на най-високо ниво. Има видео разбори. Всички условия са перфектни. Нищо лошо не мога да кажа.

– Би ли разказал как минава един твой ден в Барселона?
– Става се рано. След това имам тренировка с отбора, това е най-важната част от деня. Следва почивка. Идва ред на учене, което е много важно – дали за училище, дали езикова подготовка. След това имам индивидуална тренировка, защото имам да подобрявам още много неща в моята игра. Вечерта е време за почивка, излизане с приятели, разговори и т.н.

– Бързо ли научи испанския? В българско училище ли учиш там?
– Уча само на базата на клуба. Аз съм на индивидуална форма на обучение от училището ми в София. Имам изпити. Испанския го уча на базата на Барселона с учител, който ми преподава.

– Покрой постоянните лагери, много тренировки и мачове, изоставаш ли с учението? Как са нещата?
– Не е лесно. Не съм на нивото, което имах при ежедневното посещение на училище и присъствието в часовете. Гледам по най-бързия начин да наваксвам, за да можа да си взема изпитите.

– Казваш, че излизаш с приятели в Барселона. Там има много българи, сигурно дружиш с някои от тях?
– Имам предвид приятели от отбора, с които сме се сприятелили и излизаме навън.

– Проведе няколко тренировки с първия отбор на Барселона, където има звезди за стотици милиони. Уплаши ли се? Какво усети, когато влезе в съблекалнята на Барселона?
– Уплашен – не. Има една частица напрежение и леко притеснение. Въпреки това излизаш да играеш футбол. Това са ти съотборниците за дадения момент. Трябва да даваш най-доброто от себе си и да се забавляваш. Най-важното е футболът да ти доставя удоволствие.

Автор: „БЛИЦ“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ