„Информацията е вярна, играч закупен от Литекс за 12 хил. евро и продаден за 2,5 млн. евро е новия играч на ЦСКА“евро

7 Dni Sport04.07.2023
Литекс - Верис, Отбор

Данило Асприля ще бъде новия играч на ЦСКА. Нападателят е познат в България от престоя си в Литекс Ловеч. Крилото е привлечен в България от Бояка Патритас, тим който в момента играе във второто ниво на Колумбия. Заплатената сума е само 12 хил. евро, а информацията е на „трансфермаркт.ком“.

След две години престой в България – Данило Асприля вдига цената си над 200 пъти. Следващия му трансфер е в посока Ал Ин – ОАЕ за сумата от 2,5 млн. евро. Най-голямата сума, която стигат правата на Данило Асприля е 4,3 млн. евро, това се случва през сезон 2020/21.

Най-резултатния сезон на Асприля е в Литекс. За 73 мача, реализира 25 попадения и даде 15 асистенции. Общата сметка на нападателя сочи, че е изиграл 349 мача, вкарани 108 гола и дадени 41 асистенции. Жълтите картони са 61.

Медиите съобщават, че ЦСКА ще бъде следващия отбор на Данило Асприля. Пише се, че има подписан предварителен договор между играча и тима. Договорка е постигната и с настоящия тим на играча Бейтар Йерусалим. „Червените“ ще заплатят трансферна сума за играча, това ще се случи на два транша. Футболиста е оценяван на сума от 400 000 евро. Няма яснота какъв ще е размера на трансферната сума.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ