Алекс Николов преди световното: Имаме манталитет на победители

7 Dni Sport03.07.2023
България U20, Волейбол, Александър Николов

Капитанът на младежкия национален отбор по волейбол Алекс Николов говори пред медиите след края на турнира в залата на „Левски София“, на която България раздели първото място с Иран. Нашите загубиха от персите с 2:3 и утре заминават за Бахрейн, където ще е световното първенство.

„Не обичам да предизвикам съдбата, но съм позитивно настроен преди началото на световното първенство. Отборът е на много високо ниво в сравнение с противниците. Играем правилен волейбол. Дано се получат нещата. Много ми хареса манталитетът на победител в тима. Всеки го притежава. Това се гради в последните 4-5 години благодарение на победите, които направихме. Сработихме се добре. С всеки ден ще ставаме все по-силни.

Не е първият турнир, в който ще бъдем фаворити. От поне три години сме поставени сред тях. Не ни тежи. Отиваме, даваме всичко от себе си и ако отборът ни е най-добрият, ще спечели.

Ние сме в група с Полша, които на нашия набор в последно време все ни побеждават. Не е удобен противник. За да минем групата, трябва да победим другите два отбора. А после отиваме да бием поляците. Трябва да спечелим или срещу Иран, или срещу Полша, за да се класираме още по-напред.

Днес Иран ни победиха, но очаквах по-голяма израстване от тяхна страна. Възмъжали се в последните две години, както и ние. Вярвам, че на световното ще ги бием“, сподели Николов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ