Феновете на ЦСКА в Страната на чудесата, „армейска“ приказка

7 Dni Sport03.07.2023
ЦСКА, Тренировка, Димитър Евтимов

Феновете на ЦСКА тези дни се чувстват като Алиса от приказката – в Страната на чудесата. Това лято „армейците“ правят отлична селекция. Едно на ръка, че привличат футболисти с впечатляващи качества, а те се взимат и в точното време, без закъснения. Докато Лудогорец има едва едно ново попълнение…

Помня коментарите, когато стана ясно името на първото попълнение на ЦСКА – вратарят на Литекс Марин Орлинов. „Доброжелателите“ на ЦСКА потриваха доволно ръце, че с подобни трансфери „червените“ няма как да надградят. А всъщност, още първите му минути на терена за ЦСКА го показаха, момчето не е никак лош вратар. Има и характер, пролича си веднага.

Орлинов обаче, беше само предястието. След него дойде младежкият национал на Гамбия Сейни Санянг, който ще радва феновете с пробивите си по левия фланг и с игра в защита.

След това ЦСКА подобри своя личен рекорд за покупка на играч, взимайки звездата на френския Гренобъл Матиас Фаетон за 2 милиона евро. Появиха се коментари за визитката на нападателя, но той бързо затвори устата на коментиращите с два невероятни гола в един мач от „Голд Къп“. ЦСКА спечели трансферна битка за него с кой да е отбор, а с Йънг Бойс от Швейцария.

„Червените“ продължиха да привличат добри футболисти – на „Армията“ акостира и националът на Еквадор Майкъл Естрада, който има почти 100 попадения в своята кариера. Днес беше обявено привличането и на колумбийския здравеняк в защита Браян Кордоба.

Така ЦСКА взе половин отбор нови, като в същото време не се раздели с нито една от звездите си. Ето това е надграждане! Прави впечатление и това, че клубът продължава да следва линията да се взимат млади играчи, а не такива, надхвърлили 30 години, подобно на други български тимове.

И така, феновете, а със сигурност и Саша Илич, се чувстват като в Страната на чудесата. А играта срещу Базел дава заявка, че ЦСКА ще бъде още по-силен през новия сезон. В търсене на голямата си цел – титлата. Тя беше докосната през миналата кампания, сега надеждите на всички, които обичат „армейците“, са такива – първото място да стане реалност. С подобна селекция, изглежда постижимо.

Автор: Ангело Домусчиев / „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ