Гордей се България, разсекретиха подписания договор от Александър Везенков, роден спортист не е получавал такава заплата

7 Dni Sport01.07.2023
Screenshot 2023-07-01 at 21.46.24

Мениджърската агенция на Александър Везенков Lotsos Sports потвърди историческия му трансфер в отбора от Националната баскетболна асоциация (НБА) Сакраменто Кингс.

„Най-полезният играч в Евролигата подписва със Сакраменто и ще играе в НБА през следващия сезон! Поздравления Александър Везенков“, написаха от агенцията.

„Нещата се случват“, добави в социалната мрежа Фейсбук Тим Лоцос, син на Ник Лоцос.

Малко по-рано днес официалната оферта на Кинг към Везенков стана факт и той е приел продложението, което ще го направи вторият българин, играл в Националната баскетболна асоциация след Георги Глушков, който бе част от тима на Финикс Сънс през сезон 1985/1986.

В Европа 27-годишният национал носи екипа на гръцкия Арис между 2011-а и 2015-а, на испанския Барселона между 2015-а и 2018-а и от тогава до момента – на гръцкия Олимпиакос. С атинския гранд Александър Везенков на два пъти участва във Финалната четворка на Евролигата, а през миналия сезон спечели няколко индивидуални награди, ставайки първият българин, който печели наградата за Най-полезен играч (МВП) в най-престижния европейски клубен баскетболен турнир за мъже.

Преди това Везенков спечели приза за Най-добър реализатор в Евролигата и попадна в Идеалния отбор за сезона. Националът бе избран и за Най-полезен състезател за състезателната година и от Асоциацията на играчите в Евролигата (ЕЛПА).

Автор: „БТА“

Запознати пишат, че заплатата, която Александър Везенков може да получава в Сакраменто е до 7,7 млн. евро на сезон.

Снимка: Официален Инстраграм на Александър Везенков


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ