Новият стрелец на ЦСКА пропуска подготвителния лагер на отбора

7 Dni Sport01.07.2023
Screenshot 2023-06-30 at 10.14.08

Треньорът на ЦСКА – Саша Илич няма да може да използва Матиас Фаетон по време на лагера в Австрия. Причината е, че 23-годишният футболист участва с Гваделупа на Голд Къп.

На националния му отбор предстоят още поне два двубоя. На 2 юли е сблъсъкът срещу Куба. 3 дни по-късно е мачът срещу Гватемала. Досега в турнира селекцията, от която е част Фаетон, направи 2:2 с Канада. Срещу “кленовите листа” стрелецът започна като титуляр. Той остана на терена 84 минути и получи жълт картон.

Армейците ще останат в алпийската страна до 9 юли. След това съставът се прибира в София. Именно в България трябва да пристигне Матиас. След като приключи участието на Гваделупа на Голд Къп, той със сигурност ще получи почивка.

ЦСКА стартира официалните си мачове за сезона с гостуване на Хебър в първия кръг на първенството. Мачът е на 16 юли, неделя, от 21:00 часа. След това тимът приема на “Армията” новака в елита Крумовград. Сблъсъкът е на 21 юли, петък, също от 21:00 часа. После наред е първият мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу Сепси – на 27 юли, четвъртък, в София. Реваншът е на 3 август. Със сигурност Илич се надява да може да ползва Фаетон в двубоите на континенталната сцена.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ