Олимпиакос се опитва, да задържи Везенков с договор за 10 млн. евро

7 Dni Sport30.06.2023
Александър Везенков

Продължава сагата около бъдещето на българския национал и звезда на гръцкия Олимпиакос Александър Везенков.

Очаква се съвсем скоро да стане ясно къде крилото ще продължи своята кариера, а от сегашния му клуб правят всичко възможно, за да го задържат в редиците си и занапред. Според информациите българинът в момента е в съседката ни, където да се запознае с предложението, изготвено за него от собствениците на гранда от Пирея – братята Панайотис и Йоргос Ангеполупос.

Според сайта sport-fm.gr офертата към Везенков, за да остане в Гърция ще бъде за нов четиригодишен договор със заплата между девет и десет милиона евро, което означава по 2,5 млн. на кампания. И тази сума е чисто възнаграждение, без включени допълнителни бонуси за спечелване на Купата и титлата на Гърция, както и за триумф в Евролигата.

В същото време, Александър Везенков очаква да научи и окончателното предложение на ръководството на Сакраменто Кингс, който държи правата му за Лигата на извънземните. Наскоро генералният мениджър на „кралете“ Монте МакНеър призна, че от тима ще преговарят с българина за привличането му в състава за новия сезон. По отношение на предложението на Кингс към крилото на гръцкия шампион към момента няма нищо официално, но най-често спряганата цифра е от $10 млн. на сезон.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ