Олимпиакос развързва кесията, за да задържи Везенков в Европа

7 Dni Sport29.06.2023
Александър Везенков

Олимпиакос прави всичко възможно, за да задържи голямата си звезда Александър Везенков, който стана MVP на редовния сезон в Евролигата, като доведе тима на Йоргос Барцокас до финал, където въпреки невероятното си представяне, грандът от Пирея загуби драматично от Реал Мадрид.

Невероятното представяне на българския баскетболист го приближава изключително много до НБА, където правата му държи Сакраменто Кингс, който недвусмислено показа, че иска да вземе крилото в ротацията си.

Затова и собствениците на Олимпиакос – братята милиардери Панайотис и Йоргос Ангеполупос, искат да задържат Везенков в редиците си, тъй като именно около него се гради целия състав.

Предложението към българина възлиза на 10 милиона евро без бонусите за срок от 4 години. Тези бонуси са заложени при спечелване на първенството, Купата и Евролигата, като и в трите турнира Олимпиакос е сред фаворитите.

Паралелно с Везенков, босовете на Олимпиакос преговарят с Костас Слукас и Костас Папаниколау, които също са основни фигури в състава на Барцокас.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ