Антонио Вутов след трансфера във ФК ЦСКА 1948: Щастлив съм да бъда в отбор с амбиции

7 Dni Sport27.06.2023
Спартак Варна - Локомотив София, Антонио Вутов

Офанзивният халф Антонио Вутов даде специално интервю пред Дарик радио и dsport, в което говори за преминаването си от Локомотив София в ЦСКА 1948. Той сподели целите си в новия отбор и коментира предстоящите мачове на „червените“ в Лигата на конференциите.

„Щастлив съм, че отивам в отбор с големи амбиции и се надявам с течение на времето да ги изпълним“, заяви Антонио Вутов.

Той призна, че „Да, разбира се. Евротурнирите са едно голямо изкушение за всеки един играч и наклони везните. Отделно, отборът е силен и има всички шансове да направи европоход“.

„Конкуренцията може само да ти помогне като футболист. Не ме плаши, щом съм взел това решение да премина в този отбор, значи съм знаел за конкуренцията и съм имал желание да отида, за да се развия там и да подобря своите качества“, каза той по повод голямата конкуренция в отбора.

„Не е тайна, мисля, че клубът го обяви. За 3 години е договорът“, разкри Вутов продължителността на договора си.

„По първи впечатления и по разговорите, които съм водил, смятам, че е така, а и клубът има политика с български играчи да подписва по-дълги договори и смятам, че е нещо нормално“, коментира играчът продължителността на контракта си.

Той не можа да намери обяснение защо българските отбори предпочитат да привличат повече чужденци, отколкото български играчи: „Не мога да си обясня. ЦСКА привлича най-качествените български играчи от отборите, така че не мога да си обясня защо другите отбори привличат предимно чужденци. Може би им излиза по-евтино. Трябва да питате собствениците и тези, които правят селекция“.

Креативният футболист благодари на всички в Локомотив София: „Искам да благодаря на всички в Локомотив. На собственика Иван Василев, на хората, които работят за Локомотив. Беше една година с висоти и падения, но смятам, че преобладава доброто настроение заради добрите резултати, които постигнахме. Благодарен съм, че имах честта да съм част от Локомотив и съм сигурен, че съм се представил по начин, по който всички привърженици искат един играч да се представя. Надявам се отборът да се развива и да показва добри игри, за да радва своите привърженици“.

„Разбира се. Те в последните години само надграждат и надграждат, доказателство е последният сезон. Сигурен съм, че това е отбор и клуб с много големи амбиции и затова идват в него. Аз винаги съм играл за първи места, за трофеи, просто така съм изграден като юноша, както ти каза. Щастлив съм, че ще съм част от клуб, който се бори за първите места, за купите, за европейските участия“, каза Вутов за целта си в ЦСКА 1948.

Той коментира и предстоящия мач на тима срещу ФКСБ в Лигата на конференциите: „Честно да ти кажа, не съм ги следил. Знам, че е титулуван клуб, със сигурност има много добри футболисти. Надявам се ние да направим добра подготовка и да се портивопоставим по най-добрия начин, в което не се и съмнявам“.

„Не е изключено, но е много далеч. Има много мачове да се изиграят, ще видим“, завърши Вутов относно евентуално завръщане в националния отбор.

Автор: Стефан Стоянов / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ