Венелин Венков от „Ку-Ку Бенд“: Победих Слави Т. Трифонов на табла, искам да кажа истина какво се случи след това

7 Dni Sport27.06.2023
Screenshot 2023-06-27 at 14.22.30

Барабанистът на група „Ку-Ку Бенд“ – Венелин Филипов гостува на онлайн формата „Зад Кадър“ с водещ Любомир Филипов и разказа своето съпреничество с фронтмена на групата Слави Т. Трифонов на играта табла.

Специалистът на ударни инструменти отдели време и разказа, че тяхната игра е достигала манията на моменти.


Невена Цонева и Венелин Венков на светско събитие, двамата са щастлива двойка в живота.

Въпросът на водещия беше: „Кога за последно победи Слави на табла?“.

– Преди много години. Спряхме да играем, защото той не може да губи и става агресивен. В Свиленград на едно турне имам случка, в която целия стадион ни чака, ние пък играем табла. Нашата игра беше мания. Точно затова, че той не може да пада и ме държи по цяла нощ, да вземе 5 игри и като вземе две игри и тръгва като победител, той паднал 30 преди това и така. Няма как, да се разберем кой повече бие и затова имахме една тетрадка, в която пишехме. Водим обща сметка за всички игри и накрая резултата беше примерно 700 за мен и 300-400 за Славчо, общо взето 2 към 1 за мен. Ядеше много бой, в интерес на истината най-бруталния бой, който съм ял в играта е в игра от Слави. Имаше един ден, в който той ме победи на нула. Взе ми 11 игри на нула, което е много гадно. Таблата съм я научил от баща ми. Той и партньора му на брич бяха международни шампиони на тази игра. Взимал ме е в кафето и там съм се учил. Оставяме ме там и ми казва, да играя с някой табладжия и го инструктира бой, за да се науча да падам. Много е важно в тези игра, да се научиш, да падаш, след това ставаш много добър играч. Трябва да можеш, да падаш, защото ако не можеш, психиката ти така работи, че ти се ядосваш, а ядосваш ли се правиш грешни ходове и падаш. Знам много тънкости.

Тази история бяхме на турне и сме влезли в серия. Между саундчека и концерта има три часа време, където ние няма къде, да ходим из Свиленград и сме седнали зад сцената на едни щайги, таблата се вади, тя винаги пътуваше с нас. Вади се таблата, тетрадката и се почва. Обаче много го побеждавах в този ден, има дни, в които зара не върви. Той се е побъркал, седи и сумти, пуфти. То в един момент са се събрали хората на стадиона, когато ние отидхме имаше крави, които пасяха там, махнахме кравите, сложихме сцената и се напълни стадиона. Имаш 10-12 000 зрители, села, околия всичко се събра. Ние играем зад сцената табла. Играем, играем, хората се събрали и по едно време Евгени идва и започва, да престъпва от крак на крак, чупи пръсти. Слави да започваме концерта. И той му отговори: Концерта ще стартира, когато кажа аз и продължава. Трябва поне една игра, да спечели, за да стане спечелил игра. Той е много суеверен. Да му пусна фандък, аз не мога. Няма такъв филм. Нашият не става и накрая Митко Коклин, Слави му имаше респекта, Коклин дойде и му каза: Слави стадиона е пълен, оставете я тази табла, дайте да започнем концерта. Той му отговори: Мите само ти можеш, да ме вдигнеш, измрънка нещо, думна таблата, напсуваме и си тръгна. Започнахме концерта и се запали покрива на сцената. От фойерверките и вятъра. Изгасиха го, нещо изгасна и продължихме концерта.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ