Йорданка И. Христова: Време е да кажа истината за мен и Фидел Кастро, имаше любовен романс

7 Dni Sport22.06.2023
payimage-433772

Най-голямата звезда на българската естрада – Йорданка Христова, за първи път ще разкрие подробности за отношенията си с Фидел Кастро в биографичната си книга, която ще представи за своята 80-годишнина.

„Имаше любов между мен и Фидел Кастро. Каква е тази любов, ще разберете от писанията ми. Винаги ще уважавам този човек, и повярвайте ми – има за какво.“


Красивата и талантлива Йорданка Христова заедно с музиканта Дани Милев на сцената.

Това призна голямата певица, която още не може да си обясни големия интерес за връзката й с кубинския лидер.

За него тя твърди, че бил истински мъж, типичен горещ мачо. И разбира се, хиляди са девойките, които припадали по къдриците му.


Йорданка Христова изпълнява своите песни, с които поражда емоции във вярната си публика.

„Фидел Кастро даде много на Куба, направи много неща за страната си, но й взе мечтите. Ние обаче сме прекалено малки, за да критикуваме. Историята ще отсъди“, казва Христова часове след като се разбира за кончината на командира.

Изживяването да се докоснеш до най-големия в Куба – Фидел Кастро, нашата певица ще разкаже на повече от 30 страници в биографията си. Историческите им срещи са едни от най-интересните както за нея, така и за него.

За 85-ата му годишнина примата му пише специална песен – „Серенада на верността“, и дори я изпълнява на специален концерт в Хавана. Данчето има лични посвещения от него на миникнижка, издадена от нейна приятелка от Азербайджан.

Пандемията попречи на знаменитата певица да изнесе последния си концерт в Куба, но Христова още не се отказва от тази идея. „Повечето от моите приятели вече си отидоха от този свят, но все още има хора, които искам да видя и да попеем и посвирим с тях“, казва Данчето, пише „България днес“.

Само след дни легендата на естрадата ще тръгне със своите колеги на концерт в страната. „Хората много ни се радват. Ще отпразнувам 60 години на сцена и лични житейски – 80 лазарника. На концертите ни под надслов „Обич и песен“ ще съм заедно с Тони Димитрова, Братя Аргирови, Силвия Кацарова, Мими Иванова, Мая Нешкова, Нелина, Роси Кирилова, дует ШИК, Елвира Георгиева и много други. Стартираме в началото на юли – в Пловдив, 11 юли – Стара Загора, 12 – Плевен, 13 – Русе, 17 – в град Левски, 18 – в Търново, после 19 и 20 – Варна и Добрич, 21 – в Созопол“, обясни Данчето. Последният им концерт ще е на 15 август – Голяма Богородица. Завършваме на 18 октомври в НДК, но аз няма да участвам там, защото подготвям своето честване в НДК на 21 ноември – 80-годишнината ми“, споделя певицата, която не спира да работи и по книгата си.

В нея освен за Кастро грандамата на българската естрада ще спомене и пророчицата Ванга, на която е била любима изпълнителка.

„Рупите са извънземно място, с уникална енергия. На годишнина от смъртта на Ванга също бях там. На гроба й беше една от жените, които са й помагали. Като ме видя, веднага ме извика: „Елате, елате, трябва да ви кажа нещо. Ванга много ви обичаше. Чуеше ли гласа ви, обясняваше, че ви стои отдясно по време на концерти“, разказва Данчето.

Прелюбопитни в книгата ще бъдат и разказите от приятелството на Христова с Богдана Карадочева и Лили Иванова.

„Лили, аз и Богдана сме от три последователни випуска. Срещали сме се през различни времена. За концерта на покойния вече Емил Димитров обединихме усилия. Лили имаше офис в „Лозенец“. Трите даже записахме клип – да поканим хората в НДК. Но остана дотам – не по моя вина. С Богдана доста сме си дружали. Тя има страхотно чувство за хумор и още сума ти качества, които ценя много. С Лили Иванова също. Тя е аскет, има си стил на живот. Нейно право е да определя обкръжението си в зависимост от това, но никога не съм имала лоши чувства към нея. Предполагам, че и тя към мен няма“, споделя Данчето.

Певицата ще разкаже и за пътешествията си зад граница, както и за вярата си в прераждането, заниманията с хата йога и йога нидра.

„Движещата сила, която изпитвам в целия си живот, това е любовта. Продължавам да обичам и да си търся повод да раздавам това прекрасно чувство. Не мога без него. Обичам да се грижа за някого, да раздавам, да правя някого щастлив. Непрекъснато съм в търсене“, с усмивка споделя голямата Йорданка Христова.

Певицата много пъти се е срещала с Фидел Кастро. А Хората я обожават, Йорданка Христова е единствената изпълнителка без никакви хирургични операции.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ