Системата с преотстъпване на футболисти от ЦСКА засега не работи

7 Dni Sport21.06.2023
ЦСКА - Спортист Своге, Мартин Смоленски

След вкарването в Първа лига, ЦСКА всеки сезон праща поне по няколко футболисти да се обиграват в други отбори. Най-често в Литекс, но и в клубове от Първа лига.

Целта е те да получат достатъчно игрови минути, които не могат да им бъдат дадени на “Армията”, да развият потенциала си и да се завърнат в тима, готови да се борят за титулярна позиция. Практиката обаче показва, че тази система не сработва.

Тонислав Йорданов, Ангел Лясков, Александър Георгиев, Митко Митков, Йоан Бауренски преминаха по няколко периода под наем, но така и не достигнаха нивото, нужно за ЦСКА. И вече никой от тях не е обвързан с червените. Сякаш единственото изключение от правилото е Пламен Гълъбов, който след като беше преотстъпван в Етър, успя да си заслужи място в състава на армейците и бе титуляр при историческата победа с 3:1 над Базел, пратила отбора в групите на Лига Европа. Последва и трансфер в израелския Макаби Нетаня, а защитникът си спечели и повиквателни за националния отбор.

В момента в състава на ЦСКА – Християн Петров е имал опит с преотстъпвания в Литекс, като тепърва ще проличи дали защитникът ще се превърне във втория позитивен пример в тази посока, или като споменатите по-горе футболисти ще изгуби мястото си в състава и ще напусне безславно Борисовата градина. Това ще се случи и с Мартин Смоленски и Калоян Кръстев. А предстои да стане ясно и кои ще бъдат пратени под наем през следващия сезон.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ