Берое се раздели с двама свои играчи, Иван Караджов и Иван Гошев

7 Dni Sport21.06.2023
Берое, Иван Караджов

Едно от славните лица на Берое Пламен Липенски ще влезе в новия треньорски щаб на аржентинеца Густаво Араголаса. Назначението му ще бъде обявено в следващите дни.

Липенски присъства на първото занимание на заралии за началото на подготовката в понеделник привечер. Той проведе дълъг разговор с новия собственик на клуба Ернан Банато. Липенски има няколко периода в Берое като кондиционен треньор, а също така е бил и временно изпълняващ длъжността старши треньор. Работил е и в ЦСКА със Стойчо Младенов, където също отговаря за физическата подготовка.

Аржентинският вратар Хуан Пабло Лунгарсо се присъедини към подготовката на Берое. 25-годишният страж веднага се включи в заниманията на старозагорския тим. Лунгарсо директно ще подпише договор с клуба, а няма да кара проби.

Заралии имат остра нужда от нов вратар, след като тимът се раздели с Иван Караджов и Иван Гошев. Първият получи контузия преди решителните мачове в края на изминалия сезон и баража със Спортист Своге. Вторият пази твърде малко, но не убеди.

Аржентинецът за последно е пазил за местния Олимпо, като договорът му бе прекратен преди две седмици. Преди това в своята кариера Лунгарсо е играл за Индепендиенте Чивилкой и Вия Далмине.

Очаква се в следващите дни още чужденци да пристигнат под Аязмото. Стана ясна една от контролите на Берое за лятната подготовка. На 8 юли заралии ще премерят сили с втородивизионнният Янтра Габрово, който ще продължи да бъде воден от Велислав Вуцов.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ