Димитър Пенев: Саша Илич се справя добре в ЦСКА, но му липсва футболен материал

7 Dni Sport21.06.2023
христо бонев, димитър пенев

Треньор №1 на България за ХХ век Димитър Пенев бе гост в подкаста на „Господари на Ефира“ – „Фенкаст“, с водещ Йордан Георгиев. Легендарният защитник и наставник на ЦСКА и националния отбор коментира актуалните теми в българския футбол и на „Армията“.

„Нямам нищо против чужденците, но доста отворихме вратите. А дружества, които през годините създаваха готови юноши за първите отбори като ЦСКА, Левски, Локомотив Сф, вече не го правят. Нещо през годините объркахме схемата. Клубовете много лесно се доверяват на мениджърите, които им водят чужденци. И идват нападатели, които не правят голове, и защитници, които се включват в атака и не си защитават вратата. Не се меся на треньори и ръководители, просто казвам какво виждам като страничен наблюдател“, заяви в типичния си стил Стратега.

Той говори и за изпуснатата от ЦСКА в последните кръгове шампионска титла на България: „Имахме шанса, но все още някои от футболистите не могат да разберат и може би да отговорят на изискванията, на голямата история на този клуб. Вложиха се момчетата, но не бяха напълно готови да изкарат първенството. И затова накрая останахме втори“.

„Знам какво му е на Саша Илич, тъй като и аз в началото на треньорската ми кариера съм работил в други страни (б.р. – между 1983 и 1985 г. в Кувейт). Мисля, че той се справи добре тази година, но му липсваше малко футболен материал. Ако го имаше, можеше да се представи и още по-добре“, категоричен бе Димитър Пенев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ