Пламен Андреев: Черно море не е „проект“, винаги се е борил да защити честта на Варна

7 Dni Sport17.06.2023
Черно море - Спартак Варна, Фенове

Черно море си постави за цел класиране в Топ 3 на efbet Лига за сезон 2023/2024 г. Това сподели пред Vsport.bg изпълнителният директор на Черно море Пламен Андреев, потърсен за коментар относно старта на предсезонната подоготка на „моряците“.

„Относно целите, които сме поставили пред отбора смятам, че имаме всички аргументи и предпоставки да се борим за челната тройка. Видя се през миналия сезон, че имаме потенциал и бяхме близо да се класираме на позиция, даваща право на участие в Европа.

Записахме победи срещу водещите отбори в елита, но за съжаление загубихме точки от по-непретенциозни съперници. Този сезон успяхме да си запазим отбора и ще надграждаме. Затова смятам, че през тази кампания можем да постигнем целта си“, сподели Пламен Андреев.

„Черно море винаги се е борил да защити честта на Варна и това ще бъде така и занапред. Искам да благодаря на привържениците за подкрепата, която ни оказаха през изминалия сезон. Ще продължаваме да правим всичко по силите ни, за да ги радваме с добри игри и резултати“, каза още Андреев.

„Основната цел пред нас като ръководители е да продължим успешната работа с подрастващите от Детско-юношеската школа. За последното десетилетие академията ни е създала много футболисти, които са радвали, радват и ще продължават да радват феновете на футбола в България.

Това ни амбицира да продължаваме да работим в тази посока и в последните години сме се утвърдили сред водещите школи в страната по брой на завършени футболисти. Вчера с тима започнаха 11 играчи, които са продукт на школата на Черно море.

Дори в момента в представителния отбор на България имаме повикани двама играчи и други двама са в Младежкия национален тим. С тях бройката става 15. Не съм сигурен дали в елита ни друг клуб може да се похвали с това.

Дори треньорът ни Илиан Илиев е юноша на Черно море. Имаме наши юноши, които играят успешно зад граница и дори станаха шампиони с тимовете си в сериозни европейски първенства. Всичко това е гордост за нас като клуб, за Варна, като град и за всички привърженици на футбола.

Защото „моряци“ има в много родни тимове в професионалния футбол. Трябва да се знае, че Черно море не е проект, ние имаме традиции повече от 100 години и ще се стремим да напишем още успешни страници в историята на Черно море“, категоричен бе директорът на „моряците“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ