Преди идването на Илия Груев – Гонзо сменя Кръстаич при провал днес

7 Dni Sport17.06.2023
Купата на България, Спонсор, Георги Иванов - Гонзо

Георги Иванов-Гонзо е вариант №1 пред БФС за временен заместник на селекционера Младен Кръстаич. Сръбският специалист ще бъде уволнен, ако не спечели поне един от двата предстоящи мача от пресявките за първенството в Германия догодина. В това са убедени една камара медии в родината на бившия защитник. Тоест при поражение, а може дори и при равенство днес в Каунас Гонзо почти сигурно ще води тима срещу Сърбия. Тоест провал ще доведе до незабавно освобождаване на Кръстаич.

Президентът на БФС Борислав Михайлов и Георги Иванов бяха поставили за цел класиране за Евро 2024. Националите обаче стартираха трагично квалификациите. Те загубиха с 0:1 от Черна гора в Разград, а след това бяха отнесени от Унгария – 0:3 в Будапеща.

Гонзо, който в момента се води технически директор в БФС, вече веднъж е водил трикольорите. Той замени Ясен Петров след фиаското 2:5 от Грузия през миналата година в среща от Лигата на нациите. Иванов води България в 2 срещи – равенство с футболното джудже Гибралтар – 1:1, и нулево реми с Грузия в Тбилиси.

Именно Кръстаич наследи Гонзо като селекционер. Сърбинът започна обещаващо начело на националите – 2 победи над Гибралтар и над Северна Македония като гост в Скопие. След това обаче нашите навъртяха 3 срещи, без да вкарат гол. Освен в двете евроквалификации не се разписахме и в контролата срещу Люксембург (0:0).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ